H&M har återkommande släppt en mycket populär kollektion vid namn Conscious Collection som är en kollektion med ett starkt miljötänk. Tidigare kunde H&M avslöja att dem i vår släpper ännu en variant på det hållbara modet. Det nya kollektionskoncept H&M Exclusive Conscious Collection är en exklusivare variant av Conscious Collection med fokus på vackra festklänningar. Dock så kommer H&M även att släppa sin vanliga Conscious Collection med fokus på enklare estetik och med sina romantiska inslag.

Exclusive Conscious Collection innehåller många vackra cocktailklänningar och festklänningar och ger ett lyxig intryck genom sitt formspråk, val av färger och modeller. Vi ser även fina klänningar i söta pasteller, blommiga chiffonger och mycket broderat mode. Kampanjbilderna fångar en avslappnad lyx med inspiration från naturen och en klar koppling till kollektionens syfte – ett mer hållbart mode. Det är även kul att se H&M utvecklas och göra plagg för festligare tillfällen, då kollektion andas glamour i allra högsta grad! Favoriterna ur kollektionen är helt klart den gröna och den gråa långklänningen samt kjolen i “djungel-mönster”. Den 12e April släpps H&M Conscious Exclusive Collection i utvalda H&M-butiker.